Efoodmonitor

Wilt u meer weten? Bekijk onze FAQ of neem contact met ons op.

transport icon

Interessant logistiek model.

Als handelaar, maar ook als transporteur is het vervoer van gekoelde of diepgevroren producten helaas een dure zaak. Niet enkel vanwege de hoge energiekost, maar ook vanwege de Europese wetgeving die complex is en heel wat extra kosten met zich brengt.

Voor bulktransporten en hoge volumes lijken koelvrachtwagens en koelvans een adequate oplossing, maar in heel wat gevallen biedt de efoodbox een valabel en beter alternatief :

  • De efoodbox vereist geen gekoelde ruimtes bij de transporteur en laat overnight logistics toe, waardoor de transporteur z'n last mile rondes kan optimaliseren.
  • De efoodbox kan samen met de gewone pakjes op een transportronde gezet worden - dus geen aparte koelruimte in de bestelwagen.
  • Een lagere brandstofkost.
  • Geen aparte rondes.
  • Geen doorbreken van de koudeketen, wat bij koelvans wel vaak het geval is door het veelvuldig openen van deuren tijdens de levermomenten.

Ook voor transporteurs die reeds over een vloot van gekoelde transportmiddelen beschikken, kan een aanvulling met de efoodbox interessant zijn in minder dense gebieden en bij lagere volumes.

Beslist het overwegen waard!